Saanio & Riekkola mukana edistämässä Merikilpikonnien suojelua

 Valekarettikilpikonna on erittäin uhanalainen merikilpikonnalaji, jonka Välimeren tärkeimmät pesimäalueet sijaitsevat Zakynthosin hiekkarannoilla. Viimeisten vuosikymmenten aikana lisääntynyt turismi ja muu ihmisvaikutus on muuttanut yli puolet näistä rannoista kilpikonnille soveltumattomaksi. Pesimärantojen tuhoutumisen lisäksi kilpikonnia ja niiden poikasia uhkaavat saasteet, läheisen kaatopaikan lokit, kulkukoirat, runsas veneliikenne sekä rannalla liikkuvat ihmiset ja ajoneuvot.

Kansainvälinen SEA LIFE merikilpikonnat -suojeluhanke käynnistyi vuonna 2006. Saanio & Riekkola on mukana tukemassa Earth, Sea and Sky (ESS) - ympäristöjärjestöä merikilpikonnien suojelukeskuksen rakentamisessa Kreikkaan, Zakynthosin saarelle. http://www.visitsealife.com/Helsinki/protect-our-seas/Merikilpikonnat-suojeluhanke/ 

ESS:n ylläpitämään suojelukeskukseen on rakenteilla infopiste, pieni akvaarionäyttely ja sairaala-osasto, jossa vammautuneille tai sairaille kilpikonnille voidaan antaa ensiapua. Jatkossa myös vammautuneiden kilpikonnien väliaikainen sijoittaminen aseman tiloihin on mahdollista. Kilpikonnien välitön hoitomahdollisuus paikan päällä on tärkeää, koska tällä hetkellä tehohoitoa tarvitsevat yksilöt joudutaan kuljettamaan Glyfadan kilpikonna-asemalle Ateenaan.

Kuva SEA LIFE

A-Insinöörit

Saanio & Riekkola Oy, Laulukuja 4, 00420 HELSINKI, puhelin 09 530 6540, faksi 09 566 3354
Sähköposti (toimisto) saanio.riekkola@sroy.fi Sähköposti (työntekijät) etunimi.sukunimi@sroy.fi